Palvelut

Doula

Olen koulutettu doula.

Doulan tehtävä:

Doula on synnytystukihenkilö, joka tarjoaa henkistä, fyysistä ja tiedollista tukea synnyttäjälle ja hänen tukihenkilölleen heidän toiveidensa mukaisesti odotusaikana, synnytyksessä ja sen jälkeen. 

Doula pyrkii lisäämään turvallisuuden tunnetta ja luottamusta. Doula kannustaa asiakasta kysymään hoidostaan ja tuomaan ilmi huoliaan sekä toiveitaan hoitohenkilökunnalle. 

Opiskelen myös perhedoulauksen, jotta voin olla sinulle kokonaisvaltaisesti avuksi, perheen tukena kun pienokainen aloittaa elämäänsä vanhempien kanssa.

Saattodoula on mukanasi saattohoidosta alkaen, toimin tukena myös läheisillesi kun he sitä tarvitsevat. Jatkan läheistesi tukemista poisnukkumisesi jälkeenkin, koska silloin he tarvitsevat tukea eniten.Käytössäni on synnytystäsi helpottamaan mm. TENS-laite ja Gua Sha- hierontaTervetuloa matkaan mukaan.


Koulutettu Hieroja 

Olen valmistunut Lahden hierojakoulusta vuoden 2021 lopussa.

Otan asiakkaita vastaan toimitilassani, Rautatienkatu 4, Lahti. Sähköinen ajanvaraus on käytössä  

Käytän toiminnassani mobilisointia, trikkeri hierontaa, hankausmenetelmiä, nivelhoidot, purentalihashoidot yms.

Kotikäyntejä teen vain sovitusti.


Myös vammautuneet ovat tervetulleet hierontaan.

EllunTupaan pääsee pienellä pyörätuolilla mutta sähköpyörätuolilla on ahtaanpaa oviaukon kohdalla.

Neurosonicin avulla saamme tehokkaamman hoidonLue lisää "tietoa meistä" -sivulta

 

Doula paketit


1. paketti synnytys

sisältää 3 käyntiä ennen synnytystä ja 2 käyntiä synnytyksen jälkeen, päivystys 2 vkoa ennen ja jälkeen lasketun ajan. 1 käynti kestää 1 - 2 h. Paketti sisältää myös imetysohjauksen ja vyöhyketerapeuttisen käynnistyksen halutessasi, sekä 2 kertaa 90 min hierontaa


2. paketti synnytys

sisältää 3 käyntiä ennen laskettua aikaa 1 käyntiä lasketun ajan jälkeen. 1 käynti kestää 1 - 2 h.


Yksittäinen käynti 55;- sis ALV

Jos käynnistä tulee jatko sopimus, saat käynnin ilmaiseksi

Saattodoulan paketit tehdään aina räätälöitynä


Voimme räätälöidä juuri sinun näköisesi paketti jos et valmiista löydä mieleistä


Imetysohjaus

Imetysohjaus perustuu lempeään läsnäoloon sekä avoimeen ja luottamukselliseen vuorovaikutukseen. Imetyksen sujumiseen ja mukavuuteen vaikuttavat usein monet eri tekijät. Ensimmäisellä käynnillä tehdään haastattelu, joka auttaa löytämään niistä tärkeimmät. Myös myöhempi havainnointi selkeyttää sekä vanhemman että ohjaajan näkemyksiä imetyksen todellisesta tilasta.

Tavallisimmat syyt ohjaukseen tuloon ovat:

 • Miellyttävän imetysasennon löytäminen
 • Hyvän ja tehokkaan imemisotteen saaminen
 • Kireän huuli- ja kielijänteen arviointi ja jälkihoito
 • Maidon herumisen ongelmat
 • Vauvan hidas painonnousu
 • Rintaongelmat: rintojen pakkautuminen, rinnanpäiden aristus, kivulias imetys, rinnanpäiden haavaumat, tiehytukos, rintatulehdus
 • Ennenaikaisesti syntyneen vauvan imetys ja maidontuotannon käynnistys
 • Lisämaidon määrän ja antotavan kysymykset
 • Rintamaidon luovuttaminen
 • Vieroittamisen tai vieroittumisen kysymykset
 • Kiinteiden lisäruokien aloitus
 • Rinnalla lakkoileva vauva
 • Liian runsas maidontuotanto
 • Monikkolasten imetys ja tandemimetys


Hieronnan ja Vyöhyketerapeuttisen hoidon sarjakortit löytyvät ajanvarauksesta.

 Neurosonic sarjakortit:

10 kertaa 30 min sarja, 160:- saat tunnin ilmaista hoitoaikaa

20 kertaa 30 min sarja, 320:- saat 2  ilmaista hoitoaikaa

10 kertaa 45 min sarja, 320:- saat 2  ilmaista hoitoaikaa

20 kertaa 45 min sarja, 640:- saat 4  ilmaista hoitoaikaa


Kuppauksesta tulossa myös sarjakortit!!


Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta


- Turvallinen ja syvärentouttava hoito odottaville sekä synnyttäneille äideille

- Tehokas erikoishoito raskausajan erilaisiin kipuihin ja ongelmiin

- Oikein tehtynä hoitoa voi tehdä turvallisesti koko raskauden ajan.

Hoidon vaikutukset: 

Helpottaa kehon jännityksiä ja kipuja (liitoskivut, lihaskivut, jännitteet). 

Parantaa aineenvaihduntaa ja vähentää turvotusta, stressiä ja auttaa rentoutumaan.

Helpottaa ja tasapainottaa erilaisia raskauden tuomia muutoksia kehossa (esim. hormoonitoiminta, hengitys, ruoansulatus, verrankierto)

Loppuraskaudessa valmistaa kehoa synnytykseen ja auttaa vähentämään synnytystuntemuksia

Synnytyksen jälkeen palauttaa kehoa raskauden ja synnytyksen jäljiltä.

Milloin et voi tulla hierontaan:

Kuume, kehon tulehdustila, antibiottikuuri, verenvuotoa emättimessä, vatsan tai lantion voimakas, jatkuva kipu. Säännölliset, voimakkaat supistukset ennen 37 raskausviikkoa. Raskausmyrkytys eli toksemia (pre-eklampsia). Verisuonitukokset.

Hoito tehdään korvista kantapäähän, eli koko keho käydään läpi. Poislukien ensimmäisen kolmanneksen aikana ei käsitellä korvia ja vatsan aluetta.

Hoito tehdään aina kyljellään jotta vatsan on hyvä olla eikä tule painetta vaikka alkuun vatsa ei olekaan iso. 

Hoidossa yhdistyy vyöhyketerapia sekä Ayurveda-hieronta. Vyöhyketerapia tuo hoitoon tehokkuutta ja sen avulla tuodaan apua moniin raskausajan oireisiin ja kehon kiputiloihin. Ayurveda-hieronnan otteet ovat keinuvan rytmisiä ja vaivuttavat hoidettavan nopeasti syvään rentouden tilaan.

Synnytyksesi jälkeen voit ottaa vauvan mukaan hierontaan, näin saat pidettyä vauvan lähelläsi ja myös pienokainen rentoutuu kun sinä rentoudut.

Tervetuloa rentoutumaan.

Gua Sha


Gua sha tulee sanoista gua, joka viittaa kaapimiseen, raaputtamiseen ja hankaamiseen sekä sha, joka tarkoittaa punoittavaa jälkeä tai petekiaa. Se on yli tuhannen vuoden ajan Aasiassa ja erityisesti Kiinassa käytetty hoitomuoto, jonka juuret ovat kiinalaisessa lääketieteessä. 

Gua sha -hoito vapauttaa jännityksiä lihaksissa ja faskioissa sekä parantaa hoidettavan alueen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Perinteisessä gua shassa ja erityisesti vartalolle hoidettavalle alueelle ilmestyy punaisia jälkiä. Kasvoille ei tule kuin pientä punotusta, kuin olisit käynyt kosmetologilla. Käsittelyn jälkeen olo on elinvoimainen ja virkeä, sillä gua sha parantaa myös qin eli elämänenergian virtaamista meridiaanikanavissa. Gua sha rentouttaa hermostoa, jonka myötä jännityksetkin laukeavat. Se on hyödyllinen hoitomuoto esimerkiksi migreenistä, pääkivusta, niska- ja selkäkivuista sekä stressistä kärsiville.

Mitä hyötyä käsittelystä on?

 1. Aktivoi ihon verenkiertoa: hapettunut veri kulkeutuu ylöspäin ihon pintakerroksiin ravitsemaan kudoksia ja ihosoluja, jolloin iho uusiutuu nopeammin
 2. Vilkastuttaa lymfanesteiden kiertoa, jolloin kuona-aineiden kuljetus tehostuu
 3. Poistaa turvotusta kasvoilta ja silmien alta
 4. Kirkastaa ja "avaa silmiä"
 5. Tehostaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa
 6. Silottaa ryppyjä ja kiinteyttää veltostunutta ihoa
 7. Poskien ja leukalinjan piirteet sekä kasvojen muoto piirtyvät kauniimmin esille
 8. Parantaa aineiden imeytymistä ihoon
 9. Voi vähentää epäpuhtauksia
 10. Voi vähentää pigmenttiläiskiä

Jokainen hoitomuoto toki tarvitsee useamman käynnin/hoidon ennen kuin hoito alkaa vaikuttaa. 

Neurosonic


Neurosonic tuottaa erittäin matalataajuista värähtelyä. Luonnollisena mekanismina värähtelyenergia vaikuttaa tasapainottavasti suoraan autonomiseen hermostoon. Neurosonic rentoutusmenetelmä ohjaa kehoa meditaation kaltaiseen tilaan, jolloin palautuminen nopeutuu ja tehostuu. Unen terveet mekanismit palautuvat ja samalla moni muukin asia kehossa ja mielessä saavat mahdollisuuden korjaantumiselle.


Neurosonic vaikuttaa:

- Palautumiseen

Autonomisen hermoston toiminta tasapainottuu, jolloin palautuminen tehostuu. Samalla lihasten verenkierto ja aineenvaihdunta palautuvat ennalleen nopeammin.

- Stressin lievitykseen

Hälytystilassa olevat hermoradat rauhoittuvat ja välittäjäainetoiminnassa tapahtuu positiivisia muutoksia, jolloin palautuminen mahdollistuu. 

- Unen laatuun

Unen mekanismit palautuvat, jolloin nukahtaminen helpottuu, yölliset heräämiset vähenevät ja unesta tulee laadukkaampaa sekä palauttavampaa.  


EllunTuvalla on nyt käytössä Neurosonic mobiilipatja plus

Patjan ohjelmia ohjataan langattomasti sovelluksella, jonka avulla voit valita mieleisesi ohjelma-alueen rentoutukseen, aktivointiin tai palautumiseen. Ohjelmilla on erilaisia käyttötarkoituksia ja kattavan kirjaston avulla löytyy jokaiselle jotakin. Laitteen ohjelmilla voidaan erityisesti vaikuttaa rentoutumiseen sekä edistää unenlaatua ja helpottaa stressin oireita. Menetelmä sopii kaikenikäisille ja on turvallinen käyttää.

Neurosonic Plus-laitteita suosittelemme esimerkiksi aktiiviliikkujille, urheilijoille, diabeetikoille, liikuntarajoitteisille sekä ylipainosta kärsiville. Korkeampitehoisena se vaikuttaa tehokkaammin aineenvaihduntaan, nestekiertoon, lihasjännitykseen, lihasväsymykseen ja palautumiseen! Kaikilla laitteilla voidaan lievittää stressiperäisiä oireita ja unihäiriöitä.

Lisää tietoa löydät Neurosonicin omilta sivuilta 


Kuivakuppaus

Kuivakuppaus on alunperin vanha kiinalainen hoitomuoto, jota käytetään hyvin monenlaisiin vaivoihin, kuten lihashuoltoon, niska-hartiaseudun kireyden poistamiseen, kipeytyneeseen selkään ja iskiasvaivoihin. Lisäksi se on oiva apu liikunnasta palautumiseen ja lihashuoltoon.

Kuivakuppaus on kivuton, hygieeninen ja turvallinen hoitomuoto, jolla hierontaa voidaan tehostaa huomattavasti. Kuivakuppauksessa ei rikota ihoa, vaan teho perustuu imukupilla aikaan saadun alipaineen aineenvaihduntaa tehostavaan vaikutukseen. Alipaine kiihdyttää verenkiertoa ja lymfa-aineenvaihduntaa sekä venyttää lihasta ja lihaskalvoja. Voidaankin sanoa että jo 15 minuutin kuivakuppauskäsittely vastaa tunnin hierontaa.

Kuivakuppaus voidaan jakaa kahteen työskentelytapaan, pistekuppaukseen ja liukukuppaukseen. Kuivakuppauksen yhteydessä hierotaan, jolloin aineenvaihdunta saadaan vilkastettua laajemmalta alueelta.  Lihaksia lämmitetään ennen kuppausta. Käytän hierontaöljyä kuppauksen yhteydessä, asiakas voi halutessaan tuoda myös omia öljyjä, jos on jotain mieleistä.

Kuppaus ei ole kivuliasta vaikka iholle saattaa jäädä jälkiä!!

Pistekuppauksessa imukuppi asetetaan vaikuttamaan kipukohdan tai trigger-pisteen päälle. Pidempiaikainen alipaine samassa kohtaa ihoa voi aiheuttaa punoitusta, verenpurkauman tai mustelman tyyppisen jäljen iholle, joka katoaa muutamassa päivässä. Jälki ei kumminkaan ole kipeä kuten esimerkiksi vamman aiheuttama mustelma. 

Liukukuppauksessa käytän lasikuppia, jonka lämmitän tulella, tuli ei osu iholle, vain lämmittää kupin, jolloin syntyy alipaine kuppii. Kuppia nostetaan ja liu'utetaan iholla. Kupin alle muodostunut alipaine venyttää ihoa ja pehmytkudosta parantaen verenkiertoa.

Mihin vaivoihin kuivakuppaus auttaa?

Erityisesti kuivakuppauksesta on todettu olevan apua seuraavissa tapauksissa:

- aineenvaihdunnan ja lymfanestekierron aktivointi

- urheilusuoritusten jälkeinen lihashuolto

- akillesjänneongelmat ja penikkavaivat 

- polvivaivat 

- kuona-aineiden ja nesteiden poisto

- kipu- ja akupisteiden käsittely

- kivut ja turvotukset

- lihaskovettumat, lihassäryt ja erilaiset lihasten jännitystilat

- arpikudosten hoito

- verenkierron vilkastuttaminen

- reumaattiset sairaudet

- päänsärky

- niveltulehdukset

- tenniskyynärpää

- hiirikäsi

- iskiaskivut

- jäätynyt olkapää

Kuivakuppaus on myös erittäin rentouttavaa, joten välttämättä mitään erityistä vaivaakaan ei tarvitse olla.
Kanta-asiakkuus


EllunTuvalle on tullut kanta-asiakas ohjelma.

Siinä keräät pisteitä ja ansaitset niitä, pisteillä voit lunastaa ilmaisia hoitoja.

Kun käyt säännöllisesti EllunTuvalla (esim. kerran kk), saat kanta-asiakaskortin

Miten saat pisteitä?

- jokaisesta hoidosta 

- suosittelusta 

- uudesta ajanvarauksesta ennen kuin poistut 

- google arvostelusta

Miten voit käyttää pisteet?

- varaat ajan käynnilläsi kanttishoitoon


Mitä hoitoja on kanttiksessa?

- päähieronta

- rentouttava hieronta

- klassinen hieronta 60 min

- Neurosonic- hoito 30 min


Luo kotisivut ilmaiseksi!