Tietoa meistä

Kuka minä olen?


Olen koluttautunut synnytysdoulaksi ja saattodoulaksi.

Innostus doulaksi on tullut jo kauan sitten, en vain tiennyt miksi tuota hlöä kutsutaan, nyt tiedän. Halu olla avuksi, kuten olen ollut henkilökohtaisena avustajana, paloi syvällä sydämessäni ja ajatus doulana tuntui hyvin lämpöisenä ja miellyttävänä. 

On mahtavaa päästä synnyttämään useita kertoja ja auttaa tuoreita vanhempia  pienokaisen kanssa elämän alkumetreillä. Halu tukea, opastaa ja jakaa tärkeää tietoa jo ennen pienten kätösten ja varpaiden ilmestymistä ja tietenkin sen jälkeenkin. Olen tukena niin synnyttäjälle kuin hänen puolisolleen/tukihenkilölle. 

Perhedoulauksessa jatkan perheen kanssa työskentelyä vauvan kotiutumisen jälkeen, niin että äiti saa olla rauhassa lapsivuoteessa ja tutustua pienokaiseen.

Saattodoulauksessa olen tukenasi saattohoidosta alkaen aina kuolemaasi saakka, sen jälkeen työni kuva muuttuu läheistesi tukijaksi. Huolehdin että he jaksavat surunsa keskellä ja tuen heitä jaksamisessa ja autan tarvittaessa asioiden hoidossa (en hoida asioita mutta lähden mukaan ja katson että kaikki tarvittavat tulevat hoidettua).


 Opinnot Lahden hierojakoulussa on hoidettu.

Valmistuin koulutetuksi hierojaksi jouluksi 2021. Opinnot tukevat Doulausta. 

Opinnot etenivät hyvin ja valmistuin ajallani. Toimitilankin olen jo saanut hankittua ja siellä otan vastaan asiakkaita heti jo joulukuussa. Ajanvarauskin on jo hoidossa sähköisessä muodossa vellossa. Metodeja hoidoissa käytän mm. mobilisointia, trikkeriä, hankauksia ja nivelhoitoja. 

Erikoistun myös vammautuneisiin asiakkaisiin, esim. 4-raajahalvaantuneet.  

Intialainen päähieronta ja Neurosonic hoidot ovat myös saatavilla.

Toukokuussa 2022  tuli mukaan vyöhyketerapeuttinen hoito ja syksyllä 2022 kuivakuppaus sekä raskausajan vyöhyketerapeuttinen hieronta ja synnytyksestä palautumisen hieronta.

Alkuvuodesta 2023 kokonaisvaltaiseen doulapakettiin tuli mukaan imetysohjaus ja vyöhyketerapeuttinen synnytyksen käynnistys.

Gua Sha-hieronta tuli mukaan listoille helmikuussa 2023


Olet lämpöisesti tervetullut rentoutumaan.


Varaa oma aikasi 


Elina
Elina

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on vanha ja tunnettu hoitomuoto, joka laukaisee lihasten jännitystiloja ja helpottaa kipuja.

Hieronta vilkastuttaa verenkiertoa, kudosten aineenvaihduntaa sekä kuona-aineiden poistumista kehosta

se pehmentää arpikudosta, lisää lihasten joustavuutta sekä rauhoittaa ja rentouttaa. Hieronnan avulla voi ja on hyvä ennaltaehkäistä vaivoja.

Hieronnan jälkeen on hyvä juoda vettä.Gua Sha hieronta

Gua Sha- käsittely on yksi kiinalaisen lääketieteen manuaalista hoitomuodoista siinä missä nikamakäsittely ja monimuotoiset hieronnat.

Gua Sha-käsittelyn hyödyt:

Mitä Gua Shalla sitten tehdään? Sillä aktivoidaan ihon lymfa- ja verenkiertoa painellen ja vedellen hierontalastalla hellävaraisesti kasvoja: otsaa, poskia ja leukaa.

Käsittely heleyttää ja kiinteyttää kasvojen ihoa parantaen ihon kimmoisuutta ja ehkäisten ryppyjen muodostumista. 

Kerrotaan myös että Gua Sha karkoittaa kaksoisleuan ja nostavat mikroverenkierron vireytymisen ansiosta ihon kunnonkin uudellen tasolle. 

Gua Sha sopii myös vartalohierontaan

Hieronta aktivoi nesteaineenvaihduntaa ja helpottaa lihaskipuja ja avaa lukkoja sekä helpottaa lihaskalvojen kireyttä. 

Gua Sha apuna synnytyksessä

Gua Sha -hieronta nostaa suosiotaan myös synnyttäjien keskuudessa, eteenkin lääkkeettömän kivunlivitykseen liittyen. 

Gua Sha -hieronnalla voidaan nopeuttaa synnytyksen käynnistymistä ja lievittää synnytyskipuja. Käsittelyn voi aloittaa aikasintaan raskausviikolta 37

Synnytksen käynnistymisen nopeuttamiseksi tai synnytyksen kulun edistämiseksi gua sha-hieronnalla sivellään niskasta olkapäähän päin.

Synnytyskivun lievityksessä hierontalastalla käsitellään alaselkää sivelemällä ylhäältä alaspäin selkärangan molemmin puolin.


Intialainen päähieronta - istuen

Intialainen päähieronta perustuu ikivanhaan intialaiseen lääketieteelliseen järjestelmään ayurvedaan. Hoito tehdään pään, korvien, yläselän, hartioiden, käsivarsien, niskan ja kasvojen alueelle. Hoito on erittäin laaja-alaisesti vaikuttava ja lihaksia rentouttava hoitomuoto. Se toteutetaan juuri tällä hoitomuodolle kehitellyllä tekniikalla. Hoito sisältää hierontaa, sivelyä, painelua, koputusta ja pientä tukistustakin, joilla kaikilla on oma tarkoituksensa. 

Suositellaan kerran hemmotteluhoidoksi tai 5x sarjana. Intialainen päähieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja siksi heti hoidon jälkeen on hyvä juoda runsaasti vettä ja välttää saunaa sekä alkoholia. Hoito kestää noin puoli tuntia.

Koulutuksen kävin Minna Lepistön luotsaamana ja hänen sivustoltaan löytyy lisää tietoa 


Vyöhyketerapia. Lähde: eiransairaala.fi

Vyöhyketerapiahoito tapahtuu kehon vyöhyketasoja ja -ratoja painelemalla ja stimuloimalla. Vyöhyketerapeutti voi käsitellä pelkästään jalkaterien heijastepisteitä tai koko kehon heijasteita eli myös käsiä, korvia, kasvoja ja keskivartaloa. Koko kehoa hoitava moderni vyöhyketerapia pyrkii aktivoimaan kehon omia parantumisprosesseja ja näin tasapainottamaan mahdollisia ali- tai ylitiloja.

Vyöhyketerapialla on holistinen ihmiskuva ja hoito vaikuttaa sekä ennaltaehkäisevästi että hyvinvointia lisäävästi hermojen rentouttamisen ja puhdistautumisen avulla.

Vyöhyketerapiasta voi saada apua mm. seuraaviin vaivoihin:

  • stressi ja levottomuus
  • unettomuus
  • päänsärky
  • niska- ja hartiajännitys
  • lihas- ja nivelongelmat
  • hormoni- ja aineenvaihduntahäiriöt
  • refluksitauti
  • vatsan toiminnallisuushäiriöt
  • yökastelu

Vyöhyketerapia on lääketiedettä täydentävä hoito. Terapia tavoitteena on parantaa ja nopeuttaa kehon palautumista sairauden tai leikkauksen jälkeen.

Vyöhyketerapiaa ei suositella veritulppapotilaille, raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana eikä riskiraskauksissa. 

Myös vauvat ovat tervetulleita vastaanotolle. Vauvoille aikaa on tarjolla 30 min. Koliikkia, vatsanväänteitä, itkua ja unihäiriöitä. Kiusallisia pikkuvauvojen vaivoja, joihin vanhemmat toivovat pikaista helpotusta. Moni on saanut oireisiin apua vauvojen vyöhyketerapiasta.

Luo kotisivut ilmaiseksi!