Doulapalvelut

     Palvelut                                                                                                                                                   AJANVARAUS

Doulapalvelut


Synnytysdoula

Doula on synnytystukihenkilö, joka tarjoaa henkistä, fyysistä ja tiedollista tukea synnyttäjälle ja hänen tukihenkilölleen heidän toiveidensa mukaisesti odotusaikana, synnytyksessä ja sen jälkeen.

Doula pyrkii lisäämään turvallisuuden tunnetta ja luottamusta. Doula kannustaa asiakasta kysymään hoidostaan ja tuomaan ilmi huoliaan sekä toiveitaan hoitohenkilökunnalle.

Opiskelen myös perhedoulauksen, jotta voin olla sinulle kokonaisvaltaisesti avuksi, perheen tukena kun pienokainen aloittaa elämäänsä vanhempien kanssa.

Saattodoula on mukanasi saattohoidosta alkaen, toimin tukena myös läheisillesi kun he sitä tarvitsevat. Jatkan läheistesi tukemista poisnukkumisesi jälkeenkin, koska silloin he tarvitsevat tukea eniten.

Saattodoula on paljon muutakin kuin saattohoidossa mukana. Pystyn auttamaan sinua jos sinä olet tai tuttavasi on vakavasti sairas, olen tukenasi niin pitkään kun koet tarvitsevasi. Samoin jos esim. lapsesi on sairas tai ehkä nukkunut pois. 

Kaikessa mikä liittyy kuolemaan tai vakavaan sairauteen. Ota rohkeasti yhteyttä.


Doulapaketit:

1. paketti synnytys

sisältää 3 käyntiä ennen synnytystä ja 2 käyntiä synnytyksen jälkeen, päivystys 2 vkoa ennen ja jälkeen lasketun ajan. 1 käynti kestää 1 - 2 h. Paketti sisältää myös imetysohjauksen ja vyöhyketerapeuttisen käynnistyksen halutessasi, sekä 2 kertaa 90 min hierontaa

2. paketti synnytys

sisältää 3 käyntiä ennen laskettua aikaa 1 käyntiä lasketun ajan jälkeen. 1 käynti kestää 1 - 2 h.

Yksittäinen käynti 55;- sis ALV

Jos käynnistä tulee jatko sopimus, saat käynnin ilmaiseksi

Saattodoulan paketit tehdään aina räätälöitynä

Voimme räätälöidä juuri sinun näköisesi paketti jos et valmiista löydä mieleistä

Käytössäni on synnytystäsi helpottamaan mm. TENS-laite ja Gua Sha- hieronta


Gua Sha apuna synnytyksessä

Gua Sha -hieronta nostaa suosiotaan myös synnyttäjien keskuudessa, eteenkin lääkkeettömän kivunlivitykseen liittyen.

Gua Sha -hieronnalla voidaan nopeuttaa synnytyksen käynnistymistä ja lievittää synnytyskipuja. Käsittelyn voi aloittaa aikasintaan raskausviikolta 37

Synnytksen käynnistymisen nopeuttamiseksi tai synnytyksen kulun edistämiseksi gua sha-hieronnalla sivellään niskasta olkapäähän päin.

Synnytyskivun lievityksessä hierontalastalla käsitellään alaselkää sivelemällä ylhäältä alaspäin selkärangan molemmin puolin.

Imetysohjaus

Imetysohjaus perustuu lempeään läsnäoloon sekä avoimeen ja luottamukselliseen vuorovaikutukseen. Imetyksen sujumiseen ja mukavuuteen vaikuttavat usein monet eri tekijät. Ensimmäisellä käynnillä tehdään haastattelu, joka auttaa löytämään niistä tärkeimmät. Myös myöhempi havainnointi selkeyttää sekä vanhemman että ohjaajan näkemyksiä imetyksen todellisesta tilasta.

Tavallisimmat syyt ohjaukseen tuloon ovat:

  • Miellyttävän imetysasennon löytäminen
  • Hyvän ja tehokkaan imemisotteen saaminen
  • Kireän huuli- ja kielijänteen arviointi ja jälkihoito
  • Maidon herumisen ongelmat
  • Vauvan hidas painonnousu
  • Rintaongelmat: rintojen pakkautuminen, rinnanpäiden aristus, kivulias imetys, rinnanpäiden haavaumat, tiehyttukos, rintatulehdus
  • Ennenaikaisesti syntyneen vauvan imetys ja maidontuotannon käynnistys
  • Lisämaidon määrän ja antotavan kysymykset
  • Rintamaidon luovuttaminen
  • Vieroittamisen tai vieroittumisen kysymykset
  • Kiinteiden lisäruokien aloitus
  • Rinnalla lakkoileva vauva
  • Liian runsas maidontuotanto
  • Monikkolasten imetys ja tandemimetys



Synnytyspelot

Synnytykseen valmistautuminen on tärkeää. Synnytys jännittää ja pelottaa lähes jokaista. Varsinaisesta synnytyspelosta voidaan puhua, kun pelko haittaa normaalia elämää. Synnytyspelon hoito on tärkeää, se vaikuttaa äitien ja perheiden hyvinvointiin raskausaikana ja sen jälkeen.

Hoidettuna synnytyspelko tukee perheen odotusta ja auttaa synnytykseen valmistautumisessa. Pelko on yksi ihmisen monista tunteista. Pelkoa kuten muitakin tunteita voi käsitellä ja hallita. Pelon voi muuttaa itselleen voimavaraksi. Kirjoittamisen ja keskustelun avulla on mahdollisuus jäsentää ajatuksia ja tunteita.  


Luo kotisivut ilmaiseksi!