Kiinalainen lääketiede

        Palvelut                                                                                                                                                AJANVARAUS

Kiinalainen lääketiede


Kuivakuppaus on alunperin vanha kiinalainen hoitomuoto, jota käytetään hyvin monenlaisiin vaivoihin, kuten lihashuoltoon, niska-hartiaseudun kireyden poistamiseen, kipeytyneeseen selkään ja iskiasvaivoihin. Lisäksi se on oiva apu liikunnasta palautumiseen ja lihashuoltoon.

Kuivakuppaus on kivuton, hygieeninen ja turvallinen hoitomuoto, jolla hierontaa voidaan tehostaa huomattavasti. Kuivakuppauksessa ei rikota ihoa, vaan teho perustuu imukupilla aikaan saadun alipaineen aineenvaihduntaa tehostavaan vaikutukseen. Alipaine kiihdyttää verenkiertoa ja lymfa-aineenvaihduntaa sekä venyttää lihasta ja lihaskalvoja. Voidaankin sanoa että jo 15 minuutin kuivakuppauskäsittely vastaa tunnin hierontaa.

Kuivakuppaus voidaan jakaa kahteen työskentelytapaan, pistekuppaukseen ja liukukuppaukseen. Kuivakuppauksen yhteydessä hierotaan, jolloin aineenvaihdunta saadaan vilkastettua laajemmalta alueelta. Lihaksia lämmitetään ennen kuppausta. Käytän hierontaöljyä kuppauksen yhteydessä, asiakas voi halutessaan tuoda myös omia öljyjä, jos on jotain mieleistä.

Kuppaus ei ole kivuliasta vaikka iholle saattaa jäädä jälkiä!!

Pistekuppauksessa imukuppi asetetaan vaikuttamaan kipukohdan tai trigger-pisteen päälle. Pidempiaikainen alipaine samassa kohtaa ihoa voi aiheuttaa punoitusta, verenpurkauman tai mustelman tyyppisen jäljen iholle, joka katoaa muutamassa päivässä. Jälki ei kumminkaan ole kipeä kuten esimerkiksi vamman aiheuttama mustelma.

Liukukuppauksessa käytän lasikuppia, jonka lämmitän tulella, tuli ei osu iholle, vain lämmittää kupin, jolloin syntyy alipaine kuppii. Kuppia nostetaan ja liu'utetaan iholla. Kupin alle muodostunut alipaine venyttää ihoa ja pehmytkudosta parantaen verenkiertoa.

Mihin vaivoihin kuivakuppaus auttaa?

Erityisesti kuivakuppauksesta on todettu olevan apua seuraavissa tapauksissa:

- aineenvaihdunnan ja lymfanestekierron aktivointi, verenkierron vilkastuttaminen

- urheilusuoritusten jälkeinen lihashuolto

- akillesjänneongelmat ja penikkavaivat, polvivaivat

- kuona-aineiden ja nesteiden poisto, kivut ja turvotukset

- kipu- ja akupisteiden käsittely

- lihaskovettumat, lihassäryt ja erilaiset lihasten jännitystilat

- arpikudosten hoito

- reumaattiset sairaudet

- päänsärky

- niveltulehdukset, iskiaskivut

- tenniskyynärpää, hiirikäsi

- jäätynyt olkapää

Kuivakuppaus on myös erittäin rentouttavaa, joten välttämättä mitään erityistä vaivaakaan ei tarvitse olla.


Gua Sha -hieronta

Gua Sha- käsittely on yksi kiinalaisen lääketieteen manuaalista hoitomuodoista siinä missä nikamakäsittely ja monimuotoiset hieronnat.

Gua Sha-käsittelyn hyödyt:

Mitä Gua Shalla sitten tehdään? Sillä aktivoidaan ihon lymfa- ja verenkiertoa painellen ja vedellen hierontalastalla hellävaraisesti kasvoja: otsaa, poskia ja leukaa.

Käsittely heleyttää ja kiinteyttää kasvojen ihoa parantaen ihon kimmoisuutta ja ehkäisten ryppyjen muodostumista. Kerrotaan myös että Gua Sha karkoittaa kaksoisleuan ja nostavat mikroverenkierron vireytymisen ansiosta ihon kunnonkin uudellen tasolle.

Gua Sha sopii myös vartalohierontaan. Hieronta aktivoi nesteaineenvaihduntaa ja helpottaa lihaskipuja ja avaa lukkoja sekä helpottaa lihaskalvojen kireyttä. 

Gua sha tulee sanoista gua, joka viittaa kaapimiseen, raaputtamiseen ja hankaamiseen sekä sha, joka tarkoittaa punoittavaa jälkeä tai petekiaa. Se on yli tuhannen vuoden ajan Aasiassa ja erityisesti Kiinassa käytetty hoitomuoto, jonka juuret ovat kiinalaisessa lääketieteessä.

Gua sha -hoito vapauttaa jännityksiä lihaksissa ja faskioissa sekä parantaa hoidettavan alueen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Perinteisessä gua shassa ja erityisesti vartalolle hoidettavalle alueelle ilmestyy punaisia jälkiä. Kasvoille ei tule kuin pientä punotusta, kuin olisit käynyt kosmetologilla. Käsittelyn jälkeen olo on elinvoimainen ja virkeä, sillä gua sha parantaa myös qin eli elämänenergian virtaamista meridiaanikanavissa. Gua sha rentouttaa hermostoa, jonka myötä jännityksetkin laukeavat. Se on hyödyllinen hoitomuoto esimerkiksi migreenistä, pääkivusta, niska- ja selkäkivuista sekä stressistä kärsiville.

Mitä hyötyä käsittelystä on?

  1. Aktivoi ihon verenkiertoa: hapettunut veri kulkeutuu ylöspäin ihon pintakerroksiin ravitsemaan kudoksia ja ihosoluja, jolloin iho uusiutuu nopeammin
  2. Vilkastuttaa lymfanesteiden kiertoa, jolloin kuona-aineiden kuljetus tehostuu
  3. Poistaa turvotusta kasvoilta ja silmien alta
  4. Kirkastaa ja "avaa silmiä"
  5. Tehostaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa
  6. Silottaa ryppyjä ja kiinteyttää veltostunutta ihoa
  7. Poskien ja leukalinjan piirteet sekä kasvojen muoto piirtyvät kauniimmin esille
  8. Parantaa aineiden imeytymistä ihoon
  9. Voi vähentää epäpuhtauksia
  10. Voi vähentää pigmenttiläiskiä

Jokainen hoitomuoto toki tarvitsee useamman käynnin/hoidon ennen kuin hoito alkaa vaikuttaa.

 

Luo kotisivut ilmaiseksi!